Rubadub-krydret svinenakke

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Når du skal ha gjester er det ypperlig å steke et stort kjøttstykke, som for eksempel svinenakke.

Ingredienser

6
Porsjoner
  • 115 kg svinenakke
  • 4 dl steinsopp
  • 7 stk sjalottløk
  • 2 stk gulrot
  • 2 stk persillerot
  • 12 stk sellerirot
  • 1 stk rød paprika
  • 2 stk hvitløk
  • 4 ss olivenolje
  • 4 ss friske urter
  • 2 dl hvitvin
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper

Slik gjør du

1. Sett stekeovnen på 125 °C. Rens grønnsakene og del dem opp i litt grove biter. Dersom soppen er tørket, halveres mengden, og legges i bløt i ca. 1/2 time. Rens hvitløkene, og la båtene være hele.

2. Fres grønnsaker, sopp og hvitløksbåter i stekepannen i litt olivenolje i 3-4 minutter. Hell grønnsakene over i en ildfast form. Slå i hvitvin.

3. Gni kjøttet inn med olivenolje, urter, salt og pepper. Legg det oppå grønnsakene. Stikk inn et steketermometer i kjøttet og stek det hele til kjernetemperaturen viser 70 °C (rosastekt). Dette tar ca. 2,5 time.

 

Svinenakke er utmerket å tilberede på grillen. Grill kjøttet på middels varme, under lokk,  ca. 40 minutter. Snu kjøttet av og til.

Server med en god potetmos.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.