Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
RØSTI

Røsti

Ingredienser

porsjoner
  • 10 stk. potet
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør til steking
  • 1 ss hakket bladpersille
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (7)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne tradisjonsrike potetretten fra Sveits passer som tilbehør til de fleste kjøttretter.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 10 stk. potet
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør til steking
  • 1 ss hakket bladpersille

Slik gjør du

  1. Skrell poteter og riv dem grovt med et rivjern.
  2. Bruk hendene og klem væske ut av potetene. Tørk godt med kjøkkenpapir. Bland i salt og pepper. 
  3. Stek røsti som en hel kake i en varm stekepanne (ca. 22 diameter) med smør. Snu den ved hjelp av et lokk eller en tallerken. 
  4. Hvelv røstien over på et bakepapirkledd stekebrett og stek videre midt i stekeovn på 200 °C i ca. 10 minutter, til den har fått en gyllen og sprø overflate. Dryss over persille før servering. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB11 20.04.2024 03:50:54