Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Samarbeid/kakekurs med konditor Hege Andersen Høgstø

Rosa fromasjkake med makroner

Ingredienser

10  porsjoner

Mandelbunn:

  • 125 g mandler
  • 125 g melis
  • 2 stk. eggehvite

Jordbær- og vaniljefromasj:

  • 2 dl kremfløte
  • 2 dl helmelk
  • finrevet skall av 1 stk. sitron
  • 0,5 stk. vaniljestang
  • 4 stk. eggeplomme
  • 1 dl sukker
  • 6 stk. gelatinplater
  • 4 dl kremfløte til pisking
  • 500 g jordbær

Hvit sjokoladeglasur:

  • 3 stk. gelatinplater
  • 1,5 dl helmelk
  • 37 g glukose
  • 375 g hvit sjokolade
  • 375 g hvit sjokolade
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Søt, rosa og feminin – kaken som garantert vil pryde et hvert kakebord enten det er til konfirmanten, dåpsbarnet eller bursdagfesten!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

10  porsjoner

Mandelbunn:

  • 125 g mandler
  • 125 g melis
  • 2 stk. eggehvite

Jordbær- og vaniljefromasj:

  • 2 dl kremfløte
  • 2 dl helmelk
  • finrevet skall av 1 stk. sitron
  • 0,5 stk. vaniljestang
  • 4 stk. eggeplomme
  • 1 dl sukker
  • 6 stk. gelatinplater
  • 4 dl kremfløte til pisking
  • 500 g jordbær

Hvit sjokoladeglasur:

  • 3 stk. gelatinplater
  • 1,5 dl helmelk
  • 37 g glukose
  • 375 g hvit sjokolade
  • 375 g hvit sjokolade

Slik gjør du

  1. Pisk eggehviter og omtrent en fjerdedel av melismengden til marengs på medium hastighet. Kjør mandler og resten av melisen fint i en foodprossesor. Bland mandel-/melisblandingen sammen med marengsen. Hell røren i en smurt form (22 cm) og stek på 180 °C i ca.10 minutter. Dette skal bli en tynn bunn.
  2. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Kok opp melk, fløte, sitronskall og frøene fra vaniljestang. Bland eggeplommer og sukker. Spe den varme melken i eggeplommene og varm den opp til den begynner å tykne uten at den begynner å koke. Sil blandingen og rør inn gelatinplatene. Avkjøl kremen til ca. 30 °C. Pisk kremfløten lett, uten at den blir helt stiv, og vend den inn i kremen.
  3. Legg nøttebunnen i rengjort kakeform og hell over vaniljefromasjen. Del jordbær i skiver og legg på toppen. Sett kaken kaldt til fromasjen har stivnet.
  4. Legg gelatin i kaldt vann i 5 minutter. Varm opp melk og glukose til kokepunktet (tåler å koke). Trekk kjelen til side og tilsett gelatinplatene i den varme melken og rør om.
  5. Hell melken over sjokoladen delt i biter, og rør med en stavmikser så glasuren blir glatt. Vil du lage glasuren helt hvit tilsetter du titandioksyd og kjører med stavmikseren. Når du kan dyppe en slikkepott/sleiv nedi glasuren, og glasuren henger fint på, da er den klar til bruk.
  6. Hell sjokoladeglasuren over kaken (med ringen på). Tilsett eventuelt litt rød konditorfarge for å få den rosa. Avkjøl kaken til glasuren er stiv. Pynt for eksempel kaken med makroner.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB11 20.04.2024 11:09:05