Røkt elgstek

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Elgkjøtt egner seg ypperlig til røyking. Det kan du gjøre selv i en liten røykovn. Alternativ kan du enkelt lage en "ovn" selv ved å bruke en gammel kjele, klippe til en metallrist som passer og legge den 4,5 cm over bunnen.

Ingredienser

  • 112 kg elgstek eller flatbiff av elg

Saltlake:

  • 1 dl salt
  • 112 l vann

  • ca. 8 stk einebær
  • 1 ts grovmalt pepper

eventuelt krydderurter

Slik gjør du

  1. Renskjær elgsteken for eventuelle hinner. Rør ut salt i vann og hell saltlaken i en dobbel plastpose. Legg kjøttet i laken, press ut luft fra posen og knyt igjen. La steken ligge minst 12 timer i saltlaken.
  2. Ta ut steken, tørk med kjøkkenpapir og ha på krydder. Legg den på en rist med litt røykspon i bunnen av kjelen.
  3. Sett et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken. Legg på lokk og sett kjelen på god varme til det utvikles røyk. Skru ned varmen til lav temperatur, og la den stå til steketermometeret viser 65 °C. Ta opp steken og la den hvile minst et kvarter før den skjæres i.

Server røkt elgstek for eksempel med fløtegratinerte poteter og en salat. Det røkte kjøttet smaker også fortreffelig kaldt, gjerne som pålegg.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.