Roastbiff

Informasjon om oppskriften

Roastbeef er en klassisker i flere europeiske land. Den kan serveres varm eller kald.

Mer informasjon om oppskriften

Beskrivelse

Slik gjør du:

1. Gni kjøttet inn med salt og pepper. Kjøttstykket kan gjerne surres med hyssing, da er det lettere å få pene skiver.

 2. Brun kjøttet i margarin eller olje rundt det hele. Stikk deretter et steketermometer inn til midten av kjøttstykket.

 3. Stekes i ovnen på 125° C. Når steketermometeret viser 55° C er snittflaten rød, ved 60-65° C er den rosa.

 4. La kjøttet hvile i 20 minutter før det skjæres opp. Bruk en skarp kniv.

Tips: Roastbiff kan serveres varm med råstekte eller ovnstekte poteter, grønnsaksblanding og sjysaus eller rødvinsaus. Kald smaker den godt sammen med pepperrotkrem, waldorfsalat, pickles, rå løk, potetsalat m.m.