Roastbiff av rein med pære- og grønnkålsalat

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Roastbiff laget av reinsdyrkjøtt er ren og skjær nytelse til smaksløkene. Servert med chevre, honning og salat er dette lekker og supergod festmat!

Ingredienser

  • 600 g flatbiff av reinsdyr
  • 112 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss margarin

Pære- og grønnkålsalat:

  • 250 g grønnkål
  • 2 stk pære
  • 125 g chevre (hvit geitost)
  • 40 g grovhakket valnøttkjerner
  • 2 ss honning
  • 1 ss olivenolje
  • 12 ts salt
  • 14 ts hakket pepper

Slik gjør du

1. La kjøttet ligge i romtemperatur i en halv time før tilberedning. Gni kjøttet inn med salt og pepper. Surr kjøttstykket med hyssing for å få en jevn fasong. Da blir det penere skiver ved oppskjæring. Brun kjøttet rundt det hele i en stekepanne med margarin.

 2. Legg kjøttet i en ildfast form, og stikk inn et steketermometer til midten av kjøttstykket. Sett formen i stekeovn på 125 °C. Når steketermometeret viser 55 °C er snittflaten rød. La kjøttet hvile i minst 15 minutter før det skjæres opp. Bruk en skarp kniv og skjær i løvtynne skiver.

 3. Damp kål i lettsaltet vann i 4 minutter. Ha den over i iskaldt vann, da beholder den sin fine grønnfarge. Kutt kålen i grove biter. Bland inn olje, krydre med salt og pepper.

 4. Skjær pære og chevre i tynne skiver. Anrett kål, pære og chevre på et fat. Legg på tynne skiver kjøtt. Ha valnøtter og honning over.

Roastbiff av rein med pære- og grønnkålsalat smaker godt med ferskt brød til. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.