Reinskav med sopp- og potetrösti

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Som en røff pizza uten mel, er denne potetröstien med reinsdyrskav. En skikkelig smak av norske råvarer. Denne oppskriften er også gjenoppskrift med Lasagne med sopp

Ingredienser

  • 800 g reinsdyrskav
  • 2 ss smør
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk løk
  • 400 g ferske kantarell
  • 600 g potet
  • 2 stilker frisk timian
  • 100 g ferdigrevet ost
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 250 g tyttebær
  • 12 pose blandet babybladsalat
  • 1 ss olivenolje
  • 50 g friske eller frosne tyttebær

Slik gjør du

  1. Ta kjøttet ut av kjøleskapet slik at det kan tempereres mens du lager rösti.
  2. Skjær løk i tynne skiver.
  3. Legg ferske kantareller i tørr stekepanne slik at de slipper væske. Hell av væsken, eller la soppen dampe seg tørr. Tilsett litt smør og olivenolje og stek sopp og løk til det begynner å få fin farge. Krydre med salt og pepper. Hell over i en skål og sett til side.
  4. Skrell og riv poteter grovt og bland inn hakket frisk timian, revet ost og stekt sopp. Varm stekepannen med litt olje og klem potetblandingen ut i stekepannen. Stek röstien ca. 5 minutter på hver side, eller til den er vakkert gyllen. Snu den ved først å løsne den ved å legge et lokk over stekepannen og snu den på hodet. Bruk grytekluter. La röstien gli tilbake i stekepannen og stek den ferdig. Hold den varm.
  5. Varm resten av smør og olje i en stekepanne og stek skavet på høy temperatur til det endrer farge. Krydre med salt og pepper.
  6. La röstien gli over på et fat, og legg på reinsdyrskav, salat og tyttebær.
Har du ikke ferske kantareller, har du kanskje litt sopp i fryseren du kan bruke. Eller velg annen fersk sopp som aromasopp eller sjampinjonger. Tørke sopp kan også brukes, men bør bløtlegges før de tilberedes.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.