Reinsdyrtartar

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Ytrefilet av rein er et utrolig mørt og smakfullt stykke kjøtt. Her har vi lagd en deilig tartar av ytrefileten, som serveres med syltet sopp, rødbet, selleri, grønne blader og solbærsaus. En perfekt liten forrett!

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 400 g ytrefilet av reinsdyr
  • 2 stk sjalottløk
  • 1 ss finhakkede friske urter , som timian, bladpersille eller basilikum
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper

Syltet sopp:

  • 100 g sopp eks. østerssopp eller kantarell
  • 112 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 12 dl eplecidereddik
  • 12 ts salt
  • 2 stilk frisk timian

Solbærsaus:

  • 100 g solbær
  • 12 dl vann
  • 50 g sukker

  • 40 g sellerirot
  • 40 g syltede rødbeter
  • 40 g blandet babybladsalat

Slik gjør du

1. Skjær sopp i mindre biter. Kok opp vann, sukker, eddik og salt i en kasserolle. Legg i soppen når sukker og salt har løst seg opp. La det småkoke i 2 minutter. Trekk kasserollen av platen og ha i timian. Avkjøl. Oppbevar gjerne syltet sopp på glass med lokk.

2. Kok opp solbær, vann og sukker, og la det koke noen minutter til sukkeret er løst opp og sausen har begynt å tykne. Sil sausen. Er sausen fortsatt tynn, kan den reduseres litt etter den er silt. Avkjøl. 

3. Kutt sellerirot i terninger, og forvell dem raskt i lettsaltet vann. Avkjøl. Kutt også syltet rødbet i terninger. 

4. Finhakk reinsdyrfilet med en skarp kniv. Bland inn finhakket sjalottløk og urter, smak til med salt og pepper. Bruk to spiseskjeer og form fire like store boller av reinsdyrtartaren. 

Anrett reinsdyrtartar med syltet sopp og rødbet, sellerirot, små blader av blandet salat og solbærsaus.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.