Reinsdyrstek med ovnsbakt rødkål og persillerotpuré

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Reinsdyrstek er nærmest ferdigkrydret fra naturens side med en deilig viltsmak. Den gamle klassiske steken har vi piffet opp, og serverer den med ovnsbakt rødkål og en fløyelsmyk persillerotpuré.

Ingredienser

  • 112 kg surret reinsdyrstek
  • 112 ts salt
  • 112 ts pepper
  • 2 ss smør til steking

Rødkål:

  • 1 stk vaniljestang
  • 1 stk finsnittet rødkål
  • 3 stk eple delt i 4
  • 150 g frosne bringebær
  • 100 g bløtlagte tørkede fiken delt i 2
  • 2 dl rødvin
  • 1 dl balsamicoeddik
  • 12 ts salt
  • 12 ts sukker

Persillerotpuré:

  • 800 g ferdig skrelt persillerot
  • 1 l vann
  • 120 g smør
  • 1 dl melk
  • 12 ts nykvernet pepper
  • 1 ts salt

Slik gjør du


1. Gni inn reinsdyrstek med salt og pepper.


2. Brun den raskt på alle sider i en varm stekepanne med smør.


3. Legg steken i en langpanne og stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av steken. Sett langpannen i stekeovn på 125 °C. Når steketermometeret viser 60-65 °C har steken en rosa snittflate og er medium stekt. Ved 70 °C er den medium pluss. Dette tar ca. 2 timer. La steken hvile i 15-20 minutter før du skjærer i den.
Ha gjerne rotgrønnsaker og vann sammen med steken i den ildfaste formen om du ønsker kraft som base til en god saus. Kraften kan også fryses.

4. Splitt vaniljestang og skrap ut vaniljefrø. Ha rødkål, eple, bringebær, fiken, vaniljestang og -frø i en ildfast form. Hell på rødvin og eddik. Dekk formen med aluminiumsfolie og sett den i stekeovn i ca. 1 ½ time. Smak til med salt og sukker.

Er det mye væske igjen i formen, hell den over i en liten kjele, kok inn og ha den tilbake sammen med rødkålen.

5. Skrell persillerot og kutt i mindre biter. Kok persillerotbiter møre i en kjele med vann. Hell av kokevannet, sett kjelen tilbake på plata og damp persilleroten litt. Se til at det ikke svir seg.

6. Mos pastinakken ved hjelp av stavmikser eller hurtigmikser. Tilsett smør og melk. Kjør maskinen til du har en jevn puré og smak til med salt og kvernet pepper. 

Ta av “strømpen”, skjær steken i pene skiver og server med ovnsbakt rødkål og persillerotpuré. 

 

Kjernetemperatur reinsdyrstek

Lite stekt: 55 °C, Medium: 60-65 °C, Medium pluss: 70 °C, Gjennomstekt: 75 °C.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.