Reinsdyrcarpaccio med snøfrisk-krem

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Reinsdyrcarpaccio med snøfriskkrem er en norsk forrett på sitt beste!

Ingredienser

  • 400 g ytrefilet av reinsdyr
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt , gjerne Maldon-salt
  • 12 ts kvernet pepper

Snøfriskkrem:

  • 125 g snøfrisk med pepper
  • 2 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 2 ss hakket frisk timian

Tilbehør:

  • 50 g kantarell
  • 100 g skogsbærblanding

Slik gjør du

1. Pakk reinsdyrfileten i plastfolie og legg den i fryseren til den er halvveis frossen, da er den lettere å skjære tynne skiver.

2.  Skjær fileten i tynne skiver med en skarp kniv eller på en påleggsmaskin.  Legg skivene flatt utover på tallerkenene.

3.  Bland sammen sitronsaft og olje. Drypp det over kjøttet og dryss på salt og pepper.

4.  Bland snøfrisk med crème fraîche og hakkede urter f.eks timian.

5. Legg en liten klatt snøfriskkrem på kjøttet og pynt med salat, sopp og skogsbær.

Server med toast.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.