Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Regnbuekake

Regnbuekake

Ingredienser

12  porsjoner
  • 8 stk. egg
  • 220 g melis
  • 220 g hvetemel
  • 100 g smeltet smør
  • 2 ts bakepulver
  • 100 g malte pistasjnøtter
  • 10 dråper grønn konditorfarge
  • 25 g frysetørkede bringebær , smuldret
  • 10 dråper rød konditorfarge
  • finrevet skall av 1 stk. appelsin
  • 10 dråper gul konditorfarge

Glasur:

  • 400 g smør
  • 1200 g melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 stk. eggehvite
  • 5 ss sitronsaft

Dynking:

  • 0,5 dl melk (til pistasjebunnen)
  • 0,5 dl bringebærsaft (til bringebærbunnen)
  • 0,5 dl appelsinsaft eller juice (til appelsinbunnen)

Sukkerpyntede roseblad:

2 stk roser

  • 1 stk. eggehvite
  • 100 g sukker
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en kake som garantert vekker oppsikt på kakebordet! Den tar litt tid å lage, men det er det verd.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

12  porsjoner
  • 8 stk. egg
  • 220 g melis
  • 220 g hvetemel
  • 100 g smeltet smør
  • 2 ts bakepulver
  • 100 g malte pistasjnøtter
  • 10 dråper grønn konditorfarge
  • 25 g frysetørkede bringebær , smuldret
  • 10 dråper rød konditorfarge
  • finrevet skall av 1 stk. appelsin
  • 10 dråper gul konditorfarge

Glasur:

  • 400 g smør
  • 1200 g melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 stk. eggehvite
  • 5 ss sitronsaft

Dynking:

  • 0,5 dl melk (til pistasjebunnen)
  • 0,5 dl bringebærsaft (til bringebærbunnen)
  • 0,5 dl appelsinsaft eller juice (til appelsinbunnen)

Sukkerpyntede roseblad:

2 stk roser

  • 1 stk. eggehvite
  • 100 g sukker

Slik gjør du

  1. Pisk stiv eggedosis av egg og melis. Tilsett siktet mel, smeltet smør og bakepulver og fold det inn i eggedosisen.
  2. Del røren i tre, og bland inn pistasjenøtter og grønn konditorfarge i en, bringebær og rød konditorfarge i en og appelsinskall og gul konditorfarge i den siste. Legg bakepapir i bunnen av tre kakeformer og fordel rørene i hver sin kakeform (ca. 20 cm). Stek kakene ved 180 ºC i ca. 15-20 minutter, eller til de er gjennomstekte. Avkjøl på rist.
  3. Pisk smør luftig med håndmikser. Tilsett siktet melis og vaniljesukker litt etter litt under stadig pisking. Tilsett eggehvite og sitronsaft.
  4. Trekk kronbladene av rosene, og pensle dem med eggehvite. Dryss dem med sukker og legg dem til tørk på et bakepapir. La dem ligge og tørke i romtemperatur over natten. Dette kan gjøres i god tid før kaken skal pyntes – bladene holder seg lenge i en tett boks. Det går også an å bruke andre spiselige blomster og blader.
  5. Dynk hver av bunnene med melk, saft eller jus. Legg pistasjebunnen på et fat og bre over et lag med glasur. Bygg videre på samme måten med de to andre bunnene. Fordel resten av glasuren over kaken og glatt ut overflaten med en kniv. Pynt med roseblader.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB15 23.04.2024 19:39:00