Red velvet cake pops

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

"Red velvet" er en av Amerikas mest berømte kaker. Utgangspunktet er en vanlig sjokoladekake som farges rød. Disse søte cake popsene er fantastiske på smak og perfekte som vertinnegave. 

Ingredienser

20
Porsjoner
  • 2 stk egg
  • 312 dl sukker
  • 1 dl olje
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 10 dråpe rød konditorfarge
  • 2 dl lettrømme
  • 200 g mel
  • 1 ts natron
  • 3 ss vaniljesukker
  • 12 ts salt

muffinsformer

  • 100 g kremost naturell

Cake pops pynt:

  • 300 g hvit sjokolade

3 dråper

lollipoppinner eller trepinner

Slik gjør du

  1. Rør sammen egg, sukker og olje. Tilsett hvitvinseddik og rømme. Bland sammen mel, natron, vaniljesukker og salt i en bakebolle. Tilsett det våte og rør godt. Ha røren over i muffinsformer. Stek muffinsene midt i ovnen ved 180 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.
  2. Smuldre avkjølte muffins i en bakebolle. Tilsett kremost naturell. Massen skal bli klebrig og mulig å rulle til en kule. 
  3. Bruk en kakeform og stikk ut blomster av kakemassen. Legg dem i kjøleskapet mens du smelter sjokolade.
  4. Smelt sjokolade over vannbad. Tilsett rosa konditorfarge.
  5. Stikk tuppen på lollipoppinnen først i sjokolade og deretter halvveis ned i blomsten. Gjenta prosessen med alle blomstene. Sett cake popsene i isopor eller oasis for at de skal stå stødig i kjøleskapet. Avkjøl i ca. 10 miutter.
  6. Dypp blomstene i sjokolade. Pass på at overflødig sjokolade renner av. Legg på kakepynt mens sjokoladen ennå er myk. Sett cake popsene tilbake i kjøleskapet for at sjokoladen skal stivne raskt.

 

Cake pops bør oppbevares i kjøleskap, men kan også fryses.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.