Ramsløkaïoli

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

Ramsløk er en smakfull viltvoksende urt man kan finne ute i naturen her til lands. Bladene minner om hvitløk, og urten egner seg derfor godt til bruk i aïoli. Ramsløkaïoli passer ypperlig til grillet kjøtt eller ferskt brød. 

Ingredienser

6
Porsjoner
  • 50 g ramsløk
  • 2 dl rapsolje
  • 2 stk eggeplomme
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ss sitronsaft
  • 14 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

Til aïoli bør alle råvarer være romtempererte.
  1. Skyll ramsløk, tørk dem lett og del i mindre biter. 
  2. Kjør ramsløk sammen med olje i en blender eller med stavmikser til en jevn masse.  
  3. Visp sammen eggeplommer og sennep. Spe forsiktig med ramsløkoljen under konstant visping. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Blir aïolien for tykk, tilsett litt vann og rør godt.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.