Raita

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Raita er den indiske kusinen til tzatziki, en deilg svalende yoghurtdressing som er perfekt følge til sterk mat og krydrede grillretter. 

Ingredienser

  • 3 dl yoghurt naturell
  • 1 stk agurk
  • 2 stk vårløk
  • 1 stk grønn chili
  • 1 ts salt
Vis næringsinnhold
Energi
75kcal
Fett
2.46g
Protein
3.81g
Karbohydrater
7.01g
Jern
0.72mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

1. Rasp agurk på grovt rivjern. Dryss over litt salt og la stå i 5 minutter. Press ut vannet. 

2. Vask vårløk og skjær den i tynne skiver. Rens chili og finhakk den. 

Chili er normalt spisse i formen og kan variere i lengde, farge og ikke minst styrke. Del chili i to på langs. Fjern stilk, frø, skillevegger og kutt den opp. Bruk gjerne engangshansker når du renser chili.

3. Bland alt inn i yoghurten. Smak til med salt. La det trekke i kjøleskapet i ca. 30 minutter.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.