Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rabarbrasuppe

Rabarbrasuppe med jordbær

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 500 g rabarbra
  • 8 dl vann
  • 2 ss sukker
  • 500 g jordbær
  • 0,5 l vaniljeis eller valgfri sorbet
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ikke alt kan lages året rundt, slik er det med denne desserten. Dette er en deilig vår- og tidlig sommerdessert når det er kommet rabarbra og jordbær i butikker og hager. Desserten smaker av sommer og forelskelse...

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 500 g rabarbra
  • 8 dl vann
  • 2 ss sukker
  • 500 g jordbær
  • 0,5 l vaniljeis eller valgfri sorbet

Slik gjør du

  1. Vask og skrell rabarbraen og skjær den i 2-3 cm biter. Ta vare på skallet.
  2. Kok rabarbraen og skallet i vann og sukker (sukkerlaken) i ca 10 minutter. Skallet gir en fin farge.
  3. Ta ut skallet og bruk en stavmikser for å mose suppen til en glatt røre. Er suppen for tynn, kan den jevnes med litt potetmel (ca 1-2 ss rørt ut i litt kaldt vann). Har du i potetmel, sørg for å koke opp på nytt.
  4. Hell suppen over i suppetallerkner. Skjær jordbærene i skiver og ha disse i suppen. Legg en kule sorbet eller vaniljeis i midten av hver tallerken. Pynt med et helt jordbær på toppen av isen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Rabarbra, asparges og jordbær – sesong for de norske vårfavorittene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB11 20.04.2024 02:27:50