Rabarbrasuppe med jordbær

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Ikke alt kan lages året rundt, slik er det med denne desserten. Dette er en deilig vår- og tidlig sommerdessert når det er kommet rabarbra og jordbær i butikker og hager. Desserten smaker av sommer og forelskelse...

Ingredienser

  • ca. 500 g rabarbra
  • 8 dl vann
  • 2 ss sukker
  • 1 kurv jordbær
  • 12 l vaniljeis eller valgfri sorbet

Slik gjør du

  1. Vask og skrell rabarbraen og skjær den i 2-3 cm biter. Ta vare på skallet.
  2. Kok rabarbraen og skallet i vann og sukker (sukkerlaken) i ca 10 minutter. Skallet gir en fin farge.
  3. Ta ut skallet og bruk en stavmikser for å mose suppen til en glatt røre. Er suppen for tynn, kan den jevnes med litt potetmel (ca 1-2 ss rørt ut i litt kaldt vann). Har du i potetmel, sørg for å koke opp på nytt.
  4. Hell suppen over i suppetallerkner. Skjær jordbærene i skiver og ha disse i suppen. Legg en kule sorbet eller vaniljeis i midten av hver tallerken. Pynt med et helt jordbær på toppen av isen.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.