Potetgrateng

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Ovnsbakte poteter med smak av laurbær og olivenolje. Godt tilbehør til det meste.

Ingredienser

  • 2 kg potet
  • 5 stk laurbærblad friske eller tørkede
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 dl virgin olivenolje

Slik gjør du

Slik gjør du: 

  1. Forvarm ovnen til 200°C.
  2. Legg friske laurbærblad til tørk i ovnen ca. 10 minutter på en stekeplate.
  3. Skrell potetene og skjær dem i så tynne skiver som mulig.
  4. Smør en ildfast form med olivenolje.
  5. Legg potetskiver i et tynt lag, stø over litt knuste laurbærblad og strø på salt og pepper og til slutt litt olje. Gjenta dette til alle potetene er i formen avslutt med olivenolje og rikelig med kvernet pepper.
  6. Stek potetgratengen ca 1 time, eller til potetene er møre.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.