Potet-tortilla

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Potet-tortilla kan for eksempel serveres som tapas eller være en del av et koldtbord. Den kan også serveres som en appetittvekker før et måltid.

Ingredienser

  • 6 stk potet
  • 6 stk egg
  • 1 ts salt
  • 14 ts pepper

Grillet paprika:

  • 1 stk rød paprika

  • 1 stk snittet vårløk til pynt

Slik gjør du

  1. Skrell potetene og skjær dem i terninger. Stek potetterningene i olje i en panne til de er møre.
  2. Visp sammen egg, salt og pepper. Bland først potetene inn i eggeblandingen, og hell deretter blandingen tilbake i stekepannen. Legg over lokk og stek ved svak temperatur i ca. 20 minutter til tortillaen er gjennomstekt. Avkjøl tortillaen.
  3. Del paprikaen i to og fjern stilk og frø. Legg paprikaen i en ildfast form. Hell over litt olje og sett formen under grillen i stekeovnen. Grill i noen minutter til paprikaen er delvis svart og begynner å boble. Legg et lokk over formen og avkjøl paprikaen. Trekk av skinnet på paprikaen og skjær den i små terninger.
  4. Skjær potettortillaen i kvadrater og anrett dem på et serveringsfat sammen med terninger av grillet paprika. Pynt med snittet vårløk eller gressløk.

 

 

Har du stekepanne som tåler å stå i stekeovnen, kan tortillaen stekes ved 225 °C i ca. 15 minutter. Tiden varierer med størrelsen på pannen.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.