Posjert egg med aspargesbønner og ravigottesaus

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
20–40 min

Server aspargesbønner med posjert egg og ravigottesaus.

Ingredienser

  • 300 g rensede aspargesbønner

Ravigottesaus:

  • 4 ss virgin olivenolje
  • 1 ts rødvinseddik
  • 2 ts dijonsennep
  • 1 ts hakket kapers
  • 2 ss hakket bladpersille
  • 2 ss hakket frisk estragon
  • 2 stk finhakket sjalottløk

  • 1 ss hvitvinseddik
  • 4 stk egg

Slik gjør du

  1. Kok bønnene i lettsaltet vann til de er knapt møre. Ha dem over i iskaldt vann. Tørk dem og hell over litt olivenolje. Varm dem opp igjen like før servering.
  2. Bland sammen ingrediensene til ravigottesausen.
  3. Kok opp vann i en vid kjele. Tilsett eddik. Knekk eggene i en kopp og ha dem forsiktig ned i vannet. La dem trekke i 3-4 minutter. Ta dem opp og legg dem på et kjøkkenpapir.

Server aspargesbønner med posjert egg og ravigottesaus til. Pynt med kapers og frisk estragon.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.