Portvinssaus/madeirasaus

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
20–40 min

Denne sausen smaker nydelig til kylling og kalkun. Prøv den foreksempel til sennepsgriljert kalkunbryst.

Ingredienser

  • 2 stk finhakket sjalottløk
  • 1 ss smør
  • ca. 6 stilk frisk timian
  • 3 dl portvin eller madeira
  • 7 dl kalvekraft , kyllingkraft eller buljong
  • 2 ss konsentrert kalvefond (på flaske)
  • 100 g romtemperert smør

salt og kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Fres hakket løk blank i smør. Ha i timian, hell på portvin/madeira og kok inn til det tykner.
  2. Tilsett kraft og fond og kok inn til det halve. Sil.
  3. Pisk inn smøret i to-tre omganger rett før servering. Smak eventuelt til med mer kalvefond. Sausen må ikke koke etter at smøret er tilsatt.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.