Porsjonsbløtkaker

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Lag små porsjonskaker for variasjon til den tradisjonelle bløtkaken.

Ingredienser

8
Porsjoner

Sukkerbrød:

  • 5 stk egg
  • 150 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Fyll og pynt:

  • 3 dl kremfløte
  • 3 dl jordbærsyltetøy
  • 12 dl melk eller eplemost til dynking

Friske jordbær til pynt

Slik gjør du

  1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver. Rør det forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Hell blanding sikk sakk i en smurt, bakepapirkledd form 24 cm. Stek på 160 °C i ca. 45 minutter.
  2. Del sukkerbrødet i to. Dynk hver bunn med eplemost eller melk. Stikk ut små kakebunner med et glass.
  3. Pisk kremfløten og fyll kakene med krem og syltetøy. Pynt med krem og friske jordbær.
Varier pynting av kakene. Ha friske bær på toppen av sukkerbrødet, legg jordbærskiver rundt kanten, eller dekk kakene helt med krem (se bilde).
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.