Porchetta med eple og kål

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Den italienske porchettaen kan sammenlignes med norsk ribberull. Norsk tynnribbe møter herlige smaker av sitron og persille. Skjær tykke skiver og server med eple- og kålsalat og grovt rugbrød.

Ingredienser

  • 112 kg tynnribbe uten bein
  • 112 dl hakket bladpersille
  • 3 båt hvitløk
  • 1 stk sitron
  • 1 ts fint havsalt
  • 1 ts malt sort pepper
  • 1 stk hjertesalat eller en liten sommerkål
  • 2 stk rødt eple
  • 12 ts salt
  • 12 ts malt pepper
  • 6 skiver grovt rugbrød

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen på 125 °C. 
  2. Legg tynnribben på en ren arbeidsflate med skinnsiden opp. Bruk en skarp kniv til å fjerne svoren. Gni ribbekjøttet med salt og pepper på begge sider. 
  3. Finhakk bladpersille. Vask sitronen og riv skallet av med et rivjern. Bland persille og sitronskall sammen i en bolle. Ta vare på sitronen til eple- og kålsalaten. 
  4. Snitt fettsiden av ribba i lange drag over kortsiden. Snu ribba og fordel sitronblandingen over. 
  5. Rull sammen ribba. Start rullingen fra motsatt side av svoren, slik at svoren kommer ytterst. Surr ribberullen med bomullstråd. Knytt tett med hyssing på rundt 2 cm mellomrom. 
  6. Stek porchettaen i en og en halv time, i de siste 15 minuttene skru varmen opp til 240 °C til den har fått en fin gyllen farge.
  7. Vask eple og hjertesalaten. Riv eplet på et rivjern. Hakk salaten fint. Bland salaten inn sammen med eple. Bland inn salt og pepper. Smak til med litt sitronsaft over blandingen. Sett det til side.
  8. Ta porchettaen ut av ovnen og la den hvile i rundt femten minutter.
  9. Fjern hyssingen fra porchettaen og kutt i rause skiver. Serveres med eple- og kålsalat og gode skiver rugbrød.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.