Pølse med sommerlig potetsalat

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Pølse er skikkelig norsk streetfood. Mat som er enkel å ta med seg på farten, eller som raskt kan gå fra å være den tradisjonelle med ketsjup og sennep til en større smaksopplevelse. Topp pølsa med en frisk potetsalat med reddiker og pepperrot. Yum!

Ingredienser

  • 4 stk snadderpølse
  • 4 stk pølsebrød

Potetsalat:

  • 200 g nypotet
  • 12 stk avokado i grove biter
  • 50 g finsnittet nykål, sommerkål
  • 1 dl majones
  • 1 ss seterrømme
  • 1 ss reven frisk pepperrot
  • 2 ss saft av sitron
  • 12 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 1 ss søt sennep
  • 1 ts tabasco
  • 2 ss finhakket frisk gressløk
  • 1 ss finhakket frisk dill
  • 4 stk reddik i tynne skiver

Slik gjør du

1. Start med potetsalaten. Kok potet. Avkjøl og kutt i grove biter.

2. Bland potetbiter med resten av ingrediensene til potetsalaten. Spar litt urter og reddik for å drysse over ved servering. Sett i kjøleskapet, for å la det trekke smak.

3. Skjær 2-3 små snitt på hver side av pølsene og legg dem på grillen. Grill pølsene til de er pent gylne rundt det hele, ca. 2-3 minutter.

4. Varm pølsebrød på grillen. Legg i pølsene og topp med potetsalat og dryss over urter og reddik.  

 

Det blir ekstra godt hvis du lager hjemmelagde pølsebrød. Følg linken med oppskrift under for å lage dine egne luftige pølsebrød.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.