Pistasjmakroner med sjokoladeganache

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Makroner lages vanligvis med malte mandler, men ved å erstatte litt av mandlene med pistasjnøtter får vi en fin, grønn pastellfarge.  

Ingredienser

  • 50 g pistasjenøtter
  • 80 g skåldede mandler
  • 170 g melis
  • 80 g sukker
  • 3 stk eggehvite

Sjokoladeganache:

  • 115 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 2 ss kremfløte
  • 1 ss honning
  • 112 ss smør

Slik gjør du

  1. Ha mandlene i kokende vann og sett kjelen til side. Trekk mandlene til skallet løsner, 3-4 minutter. Tørk mandlene i et døgn.
  2. Kjør pistasjnøtter, mandler og melis i foodprosessor til fint mel og sikt det.
  3. Pisk eggehvite stiv før du tilsetter sukkeret. Pisk til stiv marengs.
  4. Bland melis-/nøtteblandingen i marengsen for hånd til den blir litt flytende.
  5. Fyll røren i en sprøytepose. Bruk 10 mm tyll og sprøyt ut røre på et bakepapir med opptegnede sirkler på størrelse med en 5 krone. La kakene stå i 20 minutter for å få en hinne på seg før de stekes. 
  6. Stek kakene på 150 °C i 12 minutter.
  7. Kok opp fløte og honning. Tilsett sjokolad og rør godt før du har i smør. Kjør kremen glatt med en stavmikser.
  8. Legg litt sjokoladeganache på den flate siden av makronen og legg en ny makron over. Klem lett sammen.

 

La råvarene være romtemperert når du starter bakingen.

 

Marengsen er klar når du ser den begynner på “skvette” rundt kanten i bollen. Test med å sprøyte ut en kake. Den skal holde formen uten at den danner topper. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.