Pinnekjøtt med spennende tilbehør

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Pinnekjøtt kan serveres tradisjonelt med kokte poteter og rotmos, eller med mer spennende tilbehør. La oss inspirere deg!

Ingredienser

  • 2 kg pinnekjøtt , gjerne mer til et sultent lag

Slik gjør du

1. Vann ut pinnekjøttet i rikelig med vann i ca. 30 timer, la det stå i romtemperatur.

Når pinnekjøttet vannes ut får det tilbake sin naturlige væskebalanse og saltmengden reduseres. Utvanningstiden varierer litt etter hvor mye kjøttet er tørket, tykkelsen på kjøttstykkene og temperaturen på vannet. Lunket vann gir raskere utvanning. I butikken får du også kjøpt ferdig utvannet pinnekjøtt, beregn da ca. 600 gram pr. person.

 

2. Legg en metallrist eller bjørkepinner uten bark i bunnen av en vid kjele.  Fyll på vann så det står i høyde med risten. Legg pinnekjøttet over og sett på lokk. Damp pinnekjøttet på svak varme i ca. 3 timer. Pass på så det ikke koker tørt, fyll eventuelt på med mer vann. 

 

Pinnekjøttet kan om ønskelig brunes lett i stekeovnen. Legg pinnekjøttet på rist over langpanne. Sett det høyt i ovnen på sterk varme eller under grillen i ca. 5 minutt. Følg godt med.

 

Her har vi valgt å servere pinnekjøtt med salat med rødbeter og nøtter, gratinert blomkål og potetmos . Vel bekomme !

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.