Pinnekjøtt brandade

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Brandade er en rett med røtter i Frankrike og Spania, der den tradisjonelt lages med utvannet kokt klippfisk som rives fra hverandre med fingrene og blandes inn i potetmos med hvitløk. Vi har byttet ut klippfisken med rester av pinnekjøtt, og har laget det som kanskje er den beste pinnekjøttresteretten som finnes.

Ingredienser

  • 500 g melen potet
  • 2 båt hvitløk
  • 112 dl fløte eller matfløte
  • 2 ss olje
  • 3 dl kokt, pillet pinnekjøtt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 2 ss finsnittet frisk gressløk

Slik gjør du

1. Kok potet og hvitløk møre. Hell av vannet og la dem dampe seg tørre.

2. Mos potetene med en tresleiv og spe med fløte og olivenolje. Vend inn pillet pinnekjøtt og smak til med pepper og gressløk.

3. La det hele bli gjennomvarmt, og server på fat med biter av knekkebrød eller flatbrød.

Tips: Melk kan brukes istedenfor fløte, og smør kan brukes istedenfor olje. Brandaden kan også serveres som fyll i lefseruller sammen noen blader salat eller spinat. Varier smaken ved å bytte ut hvitløk med finsnittet purreløk og basilikum, eller vårløk og dill.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.