Pikekyss

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Små, søte, dekorative pikekyss kan brukes som spiselig bordpynt eller spises sammen med iskrem. Marengs er et annet navn på samme sak.

Ingredienser

  • 3 stk romtemperert eggehvite
  • 225 g sukker
  • 14 ts salt
  • 1 ts sitronsaft

Slik gjør du

  1. Gni inn piskebollen med litt salt og noen dråper sitron. Ha i eggehvite og 1/3 av sukkeret og pisk det luftige. Tilsett resten av sukkeret litt etter litt.
  2. Ha marengsen i en sprøytepose og sprøyt små topper på bakepapir. Sett marengsen i ovnen ved 60-70 °C i ca. 2 timer til tørking.

Server gjerne pikekyss med jordbær.

Del gjerne marengsrøren i to eller tre forskjellige skåler og ha i forskjellige farger.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.