Pavlova med lemon curd

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Her er desserten du med enkelthet kan servere til mange. De små marengskakene bakes ferdig i god tid. Like før servering fylles de med krem og bær i en fei!

Ingredienser

Porsjonspavlova:

  • 4 stk eggehvite
  • 12 ts bakepulver
  • 3 dl sukker

Lemon curd (sitronsmør):

  • 5 stk eggeplomme
  • 120 g sukker
  • saften av 4 stk sitron
  • 150 g smør

Pynt:

  • 2 dl pisket kremfløte
  • 8 stk pasjonsfrukt
  • 8 stk bringebær
  • 8 blad frisk sitronmelisse

Slik gjør du

  1. Pisk eggehvitene stive. Bland bakepulver og sukker og pisk dette i eggehvitene. Pisk til eggeblandingen danner topper.
  2. Ha marengsen i sprøytepose og sprøyt ut ca. 12 små, flate kaker på en stekeplate. Stek marengsen midt i ovnen ved 150 °C i 10 minutter, deretter ved 120 °C i ca. 50 minutter.
  3. Pisk lett sammen eggeplommer og sukker i en kjele. Tilsett sitronsaft. Varm opp over svak varme til det tykner. Rør hele tiden. Sett kjelen til side og rør inn mykt smør. Avkjøl.
  4. Bland pisket krem og lemon curd bare lett til det er marmorert. Legg kremen på marengsene og pynt med pasjonsfrukt, bringebær og sitronmelisse.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.