Påskecupcakes

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Gi årets påskemuffins et friskt løft med orange hatt og smak av påskeappelsin. Enkelt, og SÅ godt!

Ingredienser

12
Porsjoner
  • 150 g smør
  • 150 g sukker
  • 4 stk egg
  • 4 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker eller frø fra vaniljestang
  • 112 dl melk
  • saft og finrevet skall av 12 stk appelsin

Appelsinfrosting:

  • 250 g kremost naturell
  • 150 g smør
  • 350 g melis
  • finrevet skall av 12 stk appelsin

evt. litt orange karamellfarge

snøkrystaller til pynt

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 175 grader. Rør smør og sukker til en luftig smørkrem. Rør inn eggene, ett og ett om gangen. 
  2. Sikt sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Vend det tørre inn i røren. Tilsett melk, appelsinsaft og -skall. Sett doble muffinsformer på et stekebrett, og fyll formene 2/3 fulle. Stek på midterste rille i ca. 20 minutter. Avkjøl.
  3. Ha romtemperert kremost i en kjøkkenmaskin og kjør til en glatt krem. Tilsett mykt smør i terninger. Ha i melis. Tilsett appelsinskall, og eventuelt noen dråper karamellfarge.
  4. Fyll frostingen i en sprøytepose og dekorer de avkjølte kakene. Pynt med spiselige snøkrystaller.
Gjør cupcakene mer påskete med marsipanfigurer, sjokoladeegg eller annen kakepynt. Ferdig frostingpulver er et enkelt og greit alternativ.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.