Pasjonsfruktterte

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Denne paien er en sikker vinner! Den har et syrlig fyll med smak av pasjonsfrukt og en sprø og god paibunn. Herlig!

Ingredienser

10
Porsjoner

Paibunn:

  • 12 stk vaniljestang
  • skall av 12 stk sitron
  • 160 g hvetemel
  • 60 g melis
  • 85 g smør
  • 12 stk egg

Pasjonsfruktfyll:

  • 2 dl pasjonsfruktjuice (tilsvarer saft av ca.8-10 pasjonsfrukt)
  • 2 stk gelatinplater
  • 5 stk egg
  • 125 g usaltet meierismør
  • 2 dl sukker

Slik gjør du

1. Lag paibunn. Del vaniljestang i to på langs, og skrap ut frø med en liten spiss kniv. Riv skall av sitron (kun det gule). Ha vaniljefrø og sitronskall i en food-prosessor sammen med mel, melis og smør og kjør det raskt sammen.Tilsett egg og kjør til deigen er passe samlet. Hell deigen over på kjøkkenbenken og kna den godt sammen. Pakk den i plast og sett kaldt i minimum 20 minutter.

2. Kjevle ut deigen mellom to bakepapirark til en leiv som er 2-3 mm tykk, ta bort bakepapiret og kle en paiform, 22 cm i diameter. Skjær vekk overflødig deig, prikk bunnen med en gaffel og sett formen kaldt i 10 minutter. Paien stekes på 180 °C til den har fått en gyllen og fin farge, ca. 12 minutter. Avkjøl. 

3. Del pasjonsfrukt i 2 og skrap ut innholdet. Bruk en stavmikser og blend pasjonsfruktkjøttet slik at det blir juice (ikke så mye at steinene går i stykker). Sil pasjonsfruktjuicen.

4. Legg gelatin i kaldt vann, 5-10 minutter.

5. Ha pasjonsfruktjuice, egg og sukker i en kjele. Kok opp på svak varme under stadig omrøring. Se til at det ikke svir seg. Klem ut vannet av gelatinen og tilsett den i blandingen når den har blitt tykk. Rør til gelatinen er løst opp og dra kjelen av platen. Avkjøl blandingen, men ikke så lenge at gelatinen har stivnet helt. 

6. Pisk inn smørterninger litt etter litt i den avkjølte blandingen og hell blandingen over i paiskallet. Sett paien kaldt til den stivner, minimum 2-3 timer. 

Pynt eventuelt med frisk pajonsfrukt rett før servering.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.