Partystek

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Dette er steken for den store anledningen med hele vennekretsen eller storfamilien på besøk. En skinkestek med svor, uten knoke og mørbrad veier 6-8 kilo og gir 15-20 porsjoner.

Ingredienser

  • 6 kg skinkestek med svor
  • 4 ts salt
  • 2 ts pepper

Saus:

  • 1 l stekesjy
  • 3 ss sennep
  • 2 dl kremfløte eller matfløte
  • 1 ss maisstivelse (maizena)
  • 3 ss vann
  • 3 ss smør

Slik gjør du

1. Rut svoren som til ribbe. Lag gjerne litt store ruter. Gni skinka inn med salt og pepper og la den stå kjølig til neste dag.

Syns du det er vanskelig å rute svoren, kan skinka dampes først og rutes etter damping.

2. Hell på ca. 2 dl vann i langpannen og dekk den godt til med aluminiumfolie. Damp skinka på 230 °C i 45 minutter.

3. Fjern aluminiumfolien og stikk inn et steketermometer. Stek skinka videre på 175°C til steketermometeret viser 68 °C for medium stekt og 74°C for gjennomstekt. Det tar ca. 6 timer.

4. Sil sjyen og bruk den som grunnlag for saus. Kok sjy, sennep og fløte inn til 3/4 av mengden. Sausen kan lett bli for salt, tilsett da eventuelt litt vann. Spe i maizenna utrørt i vann, og pisk til slutt inn smør.

Server skinkestek med kokte grønnsaker, saus og båtpoteter.

Skinka kan også serveres kald med varme grønnsaker eller salat, saus og kokte poteter.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.