Pære- og karamellterter med rosmarinkrem

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Server disse lekre pære- og karamelltertene med eggekrem smakt til med rosmarin.

Ingredienser

Karamellsaus:

  • 6 ss sukker
  • 112 dl kremfløte

Terter:

  • 4 plate butterdeig
  • 4 stk små pære , uten kjernehus
  • saften av 12 stk sitron
  • 1 stk egg

litt sukker

Rosmarinkrem:

  • 4 dl melk
  • 6 stk eggeplomme
  • 12 dl sukker
  • 1 ss maisstivelse (maizena)
  • 2 dl kremfløte
  • 2 stilk frisk rosmarin

Til servering:

  • ca. 100 g hakkede pistasjenøtter
  • 8 stk bringebær (kan sløyfes)

Slik gjør du

  1. Smelt sukkeret til karamell. Tilsett kremfløte og rør til all karamellen har smeltet i fløten. Avkjøl.
  2. Tin butterdeigen, og del hver plate tvers over i tre. Legg halvparten av bunnene på bakepapir. Skjær ut en ca. 3 mm bred “ramme” på den andre halvparten. “Lim” fast rammene som en kant rundt bunnene med egg.
  3. Legg en teskje karamellsaus på hver bunn. Skjær pærene i vifteform, men la dem sitte sammen ved stilken. Press sitronsaft over. Legg en halv pære på karamellsausen, pensle med egg og dryss sukker over.
  4. Stek tertene i ca. 25 minutter ved 220 °C.
  5. Varm opp melk, eggeplommer, sukker og maisenna under omrøring til kremen begynner å tykne fra bunnen og du ser den første boblen. Trekk kjelen til side. Avkjøl i kaldt vann.
  6. Ved servering: Rør eggekremen godt og bland den med stivpisket kremfløte. Bland inn finhakket rosmarin. Dryss en diagonal stripe med finhakkede pistasjnøtter over hver terte, og server med kremen.

 

Varier desserten med eple, plomme eller fersken i stedet for pære.

 

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.