Pai med sopp og bacon

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Herlige små paier, som kan nytes sammen med en god salat. Perfekt som en liten smårett, eller som en forrett.

Ingredienser

  • 125 g smør
  • 212 dl hvetemel
  • 2 ss sukker
  • 12 dl kaldt vann
  • 150 g sopp , gjerne aromasopp
  • 5 skive bacon
  • 2 stk egg
  • 1 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 dl revet hvitost
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper

Slik gjør du

  1. Smuldre smør, hvetemel og sukker sammen til blandingen er kornet. Tilsett vannet og kna deigen lett sammen. La den hvile ca. 20 minutter i kjøleskapet.
  2. Skjær baconskivene i biter og stek dem i en varm panne. Del opp soppen og brun den i pannen sammen med baconet.
  3. Visp egg sammen med crème fraîche, ost og krydder.
  4. Del deigen i fire. Kjevle ut deigemnene og kle formene. Strø bacon og soppblandingen på bunnen. Hell eggeblandingen over.
  5. Stek paiene på 225 ºC i 20-30 minutter til eggestanden stivner og har fått gyllen overflate. 
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.