Pai med rødbeter

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Rødbete er en fantastisk grønnsak! Denne paien er med ferdigkokte rødbeter og fetaost. En smakfull kombinasjon!

Ingredienser

  • 500 g ferdigkokt og skrelt rødbete
  • 1 ss olivenolje
  • 1 stk rødløk
  • 4 ss balsamicoeddik
  • 1 ss finhakket frisk timian
  • 1 ss brunt sukker
  • 212 dl vann
  • 150 g fetaost
  • 2 stk egg
  • 112 dl kremfløte

Tertebunn

  • 200 g hvetemel
  • 100 g kaldt smør i terninger
  • 12 dl vann

Slik gjør du

1. Ha hvetemel i en foodprossesor, tilsett smør og kjør til en smuldret deig. Tilsett vann og kjør til en fin deig. Ta plastfolie over deigen, og la den hvile 30 minutter i kjøleskap.

2. Kjevle ut deigen på benken med litt hvetemel så den ikke setter seg fast. Kjevle til den er ca. 5 mm tykk. Spray en 22 cm i diameter terteform. Ha deigen over i den, skjær vekk overflødig deig. Prikk bunnen med en gaffel og sett formen kaldt i 10 minutter. Legg bakepapir over og dekk med ukokt ris. Stek den på 180 °C i 10 minutter, ta vekk bakepapiret og risen. Stek bunnen videre i 7 minutter til bunnen har fått en gyllen brun farge.

3. Finhakk løk. Varm olje i en panne og fres rødløken til den er mør, ca 5 minutter.

4. Riv rødbeter på et rivjern. Ha revet rødbete, salt, vinaigrette, timian og vann i stekepannen. La det koke i 10 minutter. Rør jevnlig så det ikke brenner seg i bunnen. Her er det viktig å passe på at det ikke er så mye veske igjen i pannen. Kjøl ned massen.

5. Ha rødbetmassen over i tertebunnen, spar litt så du kan dekorere med miksen når terten er ferdig. Tilsett den knuste fetaosten.

6. Pisk egg og fløte sammen og hell over terten forsiktig opp til kanten av bunnen. Stek på 180 °C til den har satt seg, ca. 10 minutter. La paien hvile før du deler den opp.

Server gjerne med en god bladsalat og ferske timiankvister. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.