Pai med kylling, sopp og løk

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Server paien varm eller kald med salat ved siden av.

Ingredienser

Paibunn:

  • 150 g smør
  • 200 g hvetemel
  • 2 ss vann

Fyll:

  • 3 stk kyllingfilet eller kjøtt fra grillet kylling
  • 3 stk rødløk
  • 1 bunt vårløk
  • ca. 250 g frisk sjampinjong
  • 4 stk egg
  • 2 dl matfløte
  • 2 dl revet hvitost
  • 12 stk rød chili i biter

salt, pepper og timian

Slik gjør du

  1. Smuldre smøret i melet og tilsett vann. Bruk gjerne en matprosessor. Trykk deigen ut i en paiform eller i porsjonsformer. Prikk paibunnen med en gaffel og stek den i ca. 15 minutter ved 200 °C.
  2. Del stekte kyllingfileter i biter og fordel i det forstekte paiskallet. Stek løk, vårløk og sopp til det blir mykt. Fordel dette i paiskallet.
  3. Pisk sammen egg og fløte og bland med krydderet og chili. Hell dette over ingrediensene. Strø over ost.
  4. Stek paien ved 180 °C i 20-30 minutter til fyllet er stivnet.

 

Server paien varm eller kald med salat til.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.