Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Stekte potetbåter

Ovnsstekte potetbåter

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g potet (velg kokefaste)
  • 3 ss nøytral olje
  • 2 ts urtekrydder
  • 1 ts salt
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 189 kcal
Fett 8.3 g
Protein 2.5 g
Karbohydrater 26 g
Jern 1.2 mg
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ovnsstekte poteter passer til alle typer stekt kjøtt. Serveres gjerne med litt aïoli til å dyppe potetene i.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g potet (velg kokefaste)
  • 3 ss nøytral olje
  • 2 ts urtekrydder
  • 1 ts salt
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 189 kcal
Fett 8.3 g
Protein 2.5 g
Karbohydrater 26 g
Jern 1.2 mg

Slik gjør du

  1. Vask potetene godt og del i båter. Legg dem i en bolle og ha olje i bollen. 
  2. Dryss over salt, urter og paprikapulver. Bland godt.
  3. Ha potetbåtene over i en langpanne dekt med bakepapir. 
  4. Stek potetene på 225 °C i 20-30 minutter. Bruk en spiss kniv for å se om potetene er møre. Bruk gjerne varmluft de siste 5 minuttene. Da får potetene en sprø og gyllen skorpe.

 

Tips: Slik lager du ovnsbakte poteter av rester:

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Potet du vil elske

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 19.04.2024 14:18:03