Ovnsbakte poteter med appelsin og mandler

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

Ovnsbakte poteter passer til stort sett alt. Baker du dem med appelsin, hvitløk og mandler får du både god smak, syrlighet og crunch. Server gjerne en god aioli eller hummus ved siden av, så har du noe å dyppe poetene i også. 

Ingredienser

  • 800 g amadine- eller partypotet
  • 1 stk appelsin i båter
  • 10 båter hvitløk
  • 100 g grovhakkede mandler
  • 12 dl raps- eller olivenolje
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.

2. Legg poteter i en romslig ildfast form sammen med appelsinbåter, hvitløk og grovhakkede mandler. Hell over olje, og bruk hendene til å blande alt godt. Krydre med salt og pepper.

3. Plasser formen midt i ovnen og stek i ca. 40 minutter, eller til potetene er møre. Rør om et par ganger under stekingen, og klem gjerne litt appelsinsaft over. Pass på slik at du ikke brenner deg.  

Server potetene rykende varme rett fra formen.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.