Ovnsbakte kyllinglår med estragon og sopp

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Prøv en kyllingform med mye smak! Skal du servere til mange kan du enkelt lage stor porsjon av retten i en langpanne.

Ingredienser

  • 6 stk kyllinglår naturell
  • 2 ss olivenolje
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

  • 300 g lettsaltet sideflesk i terninger (evt. bacon)
  • 2 båt hakket hvitløk
  • 2 ss hakket frisk estragon
  • 14 ts chilipasta (sambal oelek)
  • 200 g aromasopp eller annen sopp
  • 1 dl tørr sherry
  • 3 dl kremfløte

Slik gjør du

  1. Del eventuelt kyllinglårene i to ved å skjære over ved kneleddet.
  2. Varm olje i en panne og stek kyllinglårene noen minutter til de er pent brune. Dryss salt og pepper over skinnet på kyllinglårene og legg dem over i en ildfast form. Stek deretter flesketerningene.
  3. Tilsett hvitløk, estragon, chili og oppdelt sopp og la det steke til soppen har fin farge. Hell i sherry og fløte og kok opp. Ha alt over i formen sammen med lårene og dekk med aluminiumsfolie.
  4. Sett formen midt i ovnen ved 180 °C og stek i 20 minutter. Ta av folien og stek videre i 20 minutter eller til kyllinglårene er gjennomstekt.

 

Server kyllingformen for eksempel med stekte persillepoteter.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.