Ovnsbakt ribbe

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Hvis man velger å spise ribbe før eller etter selveste julaften, kan det kanskje være fristende å «rocke» opp ribba med litt spennende nye smaker. Her har vi «tatt en spansk en» med saftige grønnsaker og potetpuré med hvitløk.

Ingredienser

  • 2 kg ribbe
  • 3 ts salt
  • 2 ts pepper
  • 6 stk soltørkede tomater
  • 2 stk gulrot i biter
  • 1 stk sellerirot i biter
  • 2 stk sjalottløk i båter
  • 3 båt hakket hvitløk
  • 5 dl oksekraft eller buljong
  • 1 stk lime , saft og skall

Potetmos:

  • 10 stk potet
  • 12 dl fløte
  • 2 ss smør
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 2 båt hvitløk

Slik gjør du

  1. Skjær gjennom svoren og litt ned i spekket med en skarp, spiss kniv. Hvis du ruter opp parallelt med ribbeina blir det lettere å skjære opp pene biter etter steking. Gni inn ribben med salt og pepper, pakk den inn i folie og la den stå i kjøleskap i 2-3 dager .
  2. Forvarm stekeovnen til 230 °C.
  3. Vask, rens og skjær alle grønnsakene i grove biter. Legg dem i en ildfast form eller langpanne.
  4. Bruk en skarp kniv og skjær igjennom der hvor ribbena er saget over på baksiden av ribba, slik at du får to eller tre ca. like store biter med ribbe.
  5. Legg ribbebitene oppå grønnsakene med svoren opp og sørg for at de står i lik høyde.  Hell kraft i formen og kryst over saften fra en lime. Dekk formen med aluminiumsfolie og damp i ovnen i minst 45 minutter.
  6. Fjern folien og reduser temperaturen til 200 °C. Sett ribben tilbake midt i ovnen og stek videre i 1 1/2 time, eller til svoren er sprø.
  7. Skrell potetene og kok dem møre i usaltet vann. Mos dem og bland inn smør, fløte og presset hvitløk. Smak til med salt og grovmalt pepper.


Server ovnsbakt ribbe med grønnsakene og potetpuré med hvitløk. Ha gjerne også en god grov sennep på bordet.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.