Ovnsbakt kyllinggryte med tomat og brie

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Lag kyllinggryten med ris, tomat og brie halvt ferdig på kokeplata, og la den stå resten av tiden i stekeovnen. Det er lettvint og greit.

Ingredienser

  • 1 ss olivenolje
  • 1 stk finhakket løk
  • 150 g finhakket spekeskinke eller bacon
  • 4 stk kyllingfilet , evt. strimlet kyllingkjøtt
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 300 g langkornet middagsris
  • 1 stk kyllingbuljongterning
  • 12 l tomatsaus eller pastasaus
  • 12 potte hakket frisk basilikum

salt og kvernet pepper

  • 200 g brie i skiver

Slik gjør du

Slik gjør du: 

  1. Varm olje i en stekepanne eller kjele som tåler å stå i stekeovn. Tilsett finhakket løk og la den bli myk og blank.
  2. Tilsett spekeskinke eller bacon og fres videre i ca. 2 minutter. Ha i kyllingstrimler og hakket hvitløk. La kyllingstrimlene få litt farge.
  3. Rør inn ris, tomatsaus, buljongterning og ca. 1/2 l vann. Krydre med salt og pepper, og kok opp. Sett lokk på pannen eller dekk den med folie og sett den midt i ovnen ved 180 °C. Stek i ca. 30 minutter, eller til risen har absorbert det meste av væsken.
  4. La pannen hvile på benken med lokket på i 5 minutter. Rør inn hakket basilikum. Legg skiver av brie som et lokk på toppen av risen og plasser pannen under varm grill i ovnen i ca. 5 minutter eller til osten begynner å smelte og bli gyllen.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.