Ovnsbakt entrecôte

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

En spennende rett med saftig, mørt kjøtt og spenstig tilbehør. Retten er enkel å lage når du skal ha gjester. Den godgjør seg selv, mens du kan dekke bord og gjøre deg klar selv.

Ingredienser

  • 1 kg entrecôte av storfe
  • 4 dl steinsopp , eller annen sopp
  • 7 stk sjalottløk
  • 2 stk gulrot
  • 2 stk persillerot
  • 12 stk sellerirot
  • 1 stk rød paprika
  • 2 stk hvitløk
  • 4 ss olivenolje
  • 4 ss hakkede friske urter
  • 2 dl hvitvin
  • 1 ts salt
  • 12 ts nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 125 °C. Rens og del grønnsakene opp i litt grove biter. Dersom soppen er tørket, halveres mengden, og legges i bløt i ca. 1/2 time. Rens hvitløkene, og la båtene være hele.
  2. Fres grønnsaker, sopp og hvitløksbåter i stekepannen i 2 ss olivenolje i 3–4 minutter. Hell grønnsakene over i en ildfast form. Slå i hvitvin.
  3. Gni kjøttet inn med olivenolje, salt og pepper. Legg det oppå grønnsakene, og strø over de hakkede urtene. Stikk inn et steketermometer i kjøttet og stek det hele til kjernetemperaturen viser 65 °C (rosastekt). Dette tar ca. 2,5 time.

Server med en god potetmos.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.