Ostesufflé

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Det er en gyllen regel at det er gjesten som må vente på suffleen og ikke omvendt. Ostesufflé med salat ved siden av er super gjestemat.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 3 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 3 dl melk
  • 5 stk egg
  • 200 g jarlsberg
  • 1 ts salt

Slik gjør du

Slik gjør du: 

  1. Lag en tykk, hvit saus av smør, mel og melk. Avkjøl sausen noe.
  2. Skill eggene. Rør eggeplommer, revet ost og salt inn i sausen. Rør forsiktig inn stivpiskede eggehviter -1/3 om gangen.
  3. Hell røren i en smurt ildfast form og stek suffleen nederst i ovnen ved 180 °C i ca. 50 minutter. Den faller fort sammen, så den må serveres straks. Det er bedre at gjestene venter på suffléen enn omvendt.

Server ostesuffleen med en salat ved siden av.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.