Ostesaus

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Denne ostesausen kan du bruke som pastasaus eller i lasagne.

Ingredienser

  • 1 ss smør / margarin
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 3 ss revet parmesan eller annen hvitost
  • 1 ts salt
  • 12 ts malt hvit pepper
  • 14 ts malt muskat
Vis næringsinnhold
Energi
119kcal
Fett
6.3g
Protein
5.5g
Karbohydrater
9.9g
Jern
0.2mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Smelt smør i en kjele og rør inn mel.
  2. Spe med melk under omrøring, og la sausen koke i ca. 10 minutter. Den skal være forholdsvis tykk.
  3. Ha i parmesan og la osten smelte. Smak til med krydder.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.