Ostegratinert purre

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

Purreløk fortjener å komme høyere på listen over grønnsaker vi bør spise mer av. Når den blir stekt, utvikler purren masse smak og sødme. Her har den fått selskap av blant annet timian og fløte i ovnen. 

Ingredienser

  • 3 stk purre
  • 2 ss olivenolje
  • 3 kvister frisk timian
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 1 ts sukker
  • 212 dl kremfløte eller melk
  • 2 stk egg
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 100 g revet hvitost
  • 50 g høvlet parmesan (kan sløyfes)

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 180 °C.
  2. Del purrene på langs og skyll dem godt. Fjern det som er vissent eller ufriskt. Skjær av noe av det grønne og spar til dryss over den ferdige retten. Skjær resten i 2 cm store biter.
  3. Varm olje i en stor stekepanne på middels varme og tilsett timian og hakket hvitløk.
  4. Tilsett purrebiter når det begynner å frese i pannen. Rør om av og til etter hvert som purren faller sammen. Pass på så ikke purren blir brent, men la den småsurre så lenge at den begynner å karamellisere. Smak til med salt og pepper. Flytt purren over i en ildfast form. Sett til side
  5. Visp sammen fløte, egg, salt og pepper og hell over purren. Dryss over revet ost og sett formen midt i ovnen i ca. 20-30 minutter, eller til eggeblandingen har satt seg og osten har blitt gyllen.
  6. Dryss over høvlet parmesan og det finsnittede grønne av purren rett før servering.

Server ostegratinert purre som tilbehør til stekt kjøtt eller spekemat.

Ostegratinert purre kan også serveres som selvstendig rett for 2-3 personer, gjerne med en salat ved siden av. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.