Ostebakkels med kyllingsalat

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
40–60 min

Ostebakkels med kyllingsalat er perfekt klubbmat; de kan stekes kvelden før man skal på tur og fylles med salat like før servering.

Ingredienser

Ostebakkels:

  • 212 dl vann
  • 125 g smør
  • 212 dl hvetemel
  • ca. 4 stk egg
  • 1 stk rød chili
  • 100 g hvitost

Kyllingsalat:

  • 1 pk salatkjøtt av kylling eller grillet kylling
  • 1 dl majones
  • 1 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 ts karri
  • 3 ss hakket purre eller vårløk
  • 3 stk ananasring
  • 1 stk rød paprika

salt og kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Kok opp smør og vann og ha i alt melet. Rør godt sammen og avkjøl litt.
  2. Spe med ett og ett egg. Rør svært godt mellom hvert egg til en seig røre. Røren skal være så tykk at den holder formen (ikke flyter utover).
  3. Tilsett chili og ost og sett røren med skje på plate. Stek ved 200 °C i 20-25 minutter.
  4. Bland sammen ingrediensene til salaten. Smak til med salt og pepper.
  5. Fyll ostebakkelsen med kyllingsalaten og server gjerne spekesnacks av kalkun til.

 

Kyllingsalaten kan oppbevares i kjøleskap i 2-3 dager.

 

Ostebakkelsene kan stekes kvelden før og fylles med salat like før servering.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.