Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ostebakkels med kyllingsalat

Ostebakkels med kyllingsalat

Ingredienser

porsjoner

Ostebakkels:

  • 2,5 dl vann
  • 125 g smør
  • 2,5 dl hvetemel
  • ca. 4 stk. egg
  • 1 stk. rød chili
  • 100 g hvitost

Kyllingsalat:

  • 200 g ferdigstekt kyllingkjøtt
  • 1 dl majones
  • 1 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 ts karri
  • 3 ss hakket purre eller vårløk
  • 3 stk. ananasring
  • 1 stk. rød paprika
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ostebakkels er en salt variant av vannbakkels, og er perfekt til å fylle med denne herlige kyllingslaten, som du kan lage av kyllingrester. Bakkelsene og salaten kan godt lages ferdig dagen før de skal serveres, og gjøres ferdig rett før servering, og passer både som forrett, en liten koserett eller som servering i syklubben.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner

Ostebakkels:

  • 2,5 dl vann
  • 125 g smør
  • 2,5 dl hvetemel
  • ca. 4 stk. egg
  • 1 stk. rød chili
  • 100 g hvitost

Kyllingsalat:

  • 200 g ferdigstekt kyllingkjøtt
  • 1 dl majones
  • 1 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 ts karri
  • 3 ss hakket purre eller vårløk
  • 3 stk. ananasring
  • 1 stk. rød paprika

Slik gjør du

  1. Kok opp smør og vann og ha i alt melet. Rør godt sammen og avkjøl litt.
  2. Spe med ett og ett egg. Rør svært godt mellom hvert egg til en seig røre. Røren skal være så tykk at den holder formen (ikke flyter utover).
  3. Tilsett chili og ost og sett røren med skje på plate. Stek ved 200 °C i 20-25 minutter.
  4. Plukk kyllingkjøttet i mindre biter med fingrene og ha det i en bolle. Tilsett majones, créme fraîche, karri, hakket purre eller vårløk og ananasbiter og paprika i små biter. Smak til med salt og pepper.
  5. Fyll ostebakkelsen med kyllingsalaten.

Kyllingsalaten kan oppbevares i kjøleskap i 2-3 dager.

 

Ostebakkelsene kan stekes kvelden før og fylles med salat like før servering.

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB11 19.04.2024 20:44:00