Ostebakkels med eggesalat

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
20–40 min

Ostebakkels med eggesalat kan serveres både som appetittvekkere eller være en del av en buffet eller koldtbord.

Ingredienser

Ostebakkels:

  • 212 dl vann
  • 125 g smør
  • 212 dl hvetemel
  • ca. 4 stk egg
  • 100 g revet hvitost

Eggesalat:

  • 6 stk egg
  • 1 dl majones
  • 1 dl crème fraîche orginal, 35 % eller rømme
  • 2 ss sennep
  • 3 ss hakket purre eller vårløk
  • 10 stk grønne oliven i ringer

salt og pepper

Slik gjør du

  1. Kok opp smør og vann og ha i alt melet. Rør godt sammen og avkjøl litt. Spe med ett og ett egg. Rør svært godt mellom hvert egg til en seig røre. Røren skal være så tykk at den holder formen (ikke flyter utover).
  2. Tilsett ost og sett røren med skje på plate. Stek ved 200 °C i 15-20 minutter.
  3. Hardkok eggene og del dem med en eggedeler først i skiver og deretter i biter. Bland sammen de andre ingrediensene og vend inn eggebitene. Smak til med salt og pepper.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.