Ossibuchi al pomodoro

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Den beste ossobucco lages av kalveskank skåret i skiver, som får trekke i flere timer. Det gir mye smak og nydelig mørt kjøtt.

Ingredienser

  • 6 stk kalveskank
  • 150 g soltørkede tomater
  • 100 g tørket sopp f.eks steinsopp, kantarell eller sjampinjong
  • 3 ss olivenolje
  • 2 stk løk
  • 1 stk sellerirot
  • 2 stk gulrot
  • 712 dl tørr hvitvin /1 flaske eplejuice
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss frisk kruspersille

Slik gjør du

Slik gjør du: 

  1. Legg sopp og soltørkede tomater i vann, ca. 2 timer. Rens løk, knollselleri og gulrot, kutt det i terninger.
  2. Varm olivenolje i en panne. Brun kalveskanker på begge sider, og tilsett løk, knollselleri, gulrøtter, sopp og tomater.
  3. Tilsett hvitvin eller eplejuice. Legg på lokk og la retten småkoke over svak varme i ca. 1 1/2 time til kjøttet er mørt. Dryss persille over før servering.
Denne retten kan serveres med et godt og saftig brød.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.