Orientalsk svinesauté

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Østeninspirert sauté med ananas og mangochutney.

Ingredienser

  • 600 g renskåret svinekjøtt fra flatbiff eller filet
  • 3 ss olje
  • 1 stk løk
  • 2 stk eple
  • 1 stk rød paprika
  • 2 ts karri
  • 1 pose sjysaus (3 dl)
  • 4 dl kremfløte (1 dl piskes til krem og brukes til pynt)
  • 1 boks hermetisk ananas i biter, liten boks
  • 2 ss mangochutney
  • 1 dl mandler
Vis næringsinnhold
Energi
721kcal
Fett
54.8g
Protein
38.9g
Karbohydrater
18.4g
Jern
1.9mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i ½ cm tykke strimler. Finkhakk løken. Skjær epler i terninger, paprika i strimler og ananas i biter.
  2. Lag sjysaus som beskrevet på pakken. Krydre kjøttet med salt og brun det raskt i pannen. Ta det ut av pannen.
  3. Fres løk og paprika i ca. tre minutter og tilsett så epler og karri. La alt frese litt til.
  4. Hell over sjysausen og kremfløte og kok opp. Tilsett mangochutney og ananasbiter og kok opp det hele i ca. fem minutter. Smak til med sitronsaft og eventuelt litt salt.
  5. Bland sausen med kjøttet, men pass på at det ikke koker. Pynt med pisket krem og mandler.

 

Server retten med ris og loff.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.