Omelettrull med laks

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
20–40 min

Vil du ha røkelaksforreten på en ny måte bør du smake på denne omelettrullen med smakfull røkelakskrem.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 2 stk egg
  • 12 ts salt
  • 2 ss frisk gressløk
  • 1 ss smør

  • 100 g røkelaks
  • 112 dl kremfløte
  • 2 dl kesam original, 8 %
  • 4 stk gelatinplater

salt og pepper

  • 2 ss hakket frisk dill

Tilbehør:

  • 4 blad hodesalat eller annen salat
  • 4 ss rød lodderogn
  • 4 ts pesto
  • 4 skive melbatoast

Slik gjør du

Slik gjør du: 

  1. Visp sammen egg og salt og tilsett gressløk.
  2. Varm en stor stekepanne og smør bunn og sider med smør. Hell i halvparten av røra og vipp på pannen til den er dekket av et tynt lag røre. Senk temperaturen og stek omeletten forsiktig på bare en side til den har stivnet. La omeletten gli forsiktig over på et bakepapir og avkjøl. Stek resten av røra på samme måte.
  3. Finhakk laks og bland den med kesam. Bløtlegg gelatinen, klem ut vannet og smelt én og én plate i litt kokende varmt vann. Rør den flytende gelatinen forsiktig ned i laksekremen. Smak til med salt og pepper og tilsett hakkede urter. Pisk fløten stiv og vend den inn.
  4. Smør et tynt lag av laksefyllet ut på omeletten og rull den sammen som en rullekake. Sett ruladen kaldt til den stivner og skjær den pent opp før servering.

Anrett stykkene med omelettrull på tallerken med salatblader, lodderogn, grønn pesto og melbatoast.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.