Omelettrulade med røkelaksfyll

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
40–60 min

Har du lyst til å prøve noe nytt til forrett? Denne omelettruladen med deilig røkelaksfyll er spennende både for øye og gane.

Ingredienser

  • 5 stk egg
  • 1 ts salt
  • 3 ss finhakket tørket gressløk
  • 2 ss smør til steking

Røkelakskrem:

  • 150 g finhakket røkelaks
  • 2 dl kesam original, 8 % eller matyoghurt
  • 2 dl kremfløte
  • 5 stk gelatinplater

salt og kvernet pepper

  • 2 ss finhakket frisk dill

Slik gjør du

Slik gjør du: 

  1. Lag en røre av egg, salt og gressløk.
  2. Stek pannekaketynne omeletter på én side. La omelettene gli over på et bakepapir og avkjøl.
  3. Bløtlegg gelatinen i litt kaldt vann i ca. 5 minutter.  Bland laksebitene med kesam. Klem ut vannet og smelt gelatinen forsiktig. Avkjøl den til romtemperatur. Rør gelatinen inn i laksekremen. Smak til med salt og pepper og bland inn stivpisket krem og dill.
  4. Smør et lag laksekrem på hver omelett og rull sammen. Pakk i plastfolie og sett kaldt.
  5. Anrett på tallerken med salat, alfalfaspirer og litt balsamico og olivenolje. Server godt brød eller sprø melbatoast til.
Ruladen kan lages dagen i forveien. Den holder seg godt i plastfolie. Kremen kan varieres etter egen lyst og smak, med spekeskinke, gravlaks eller kald kylling i små biter - mulighetene er mange. Du kan også pynte retten med litt løjrom eller kaviar.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.