Oksehale- og jordskokkragu

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Retten kan spises alene eller som tilbehør. Akkurat denne oppskriften har mesterkokk Charles Tjessem laget.

Ingredienser

  • 1 kg oksehale i skiver
  • 1 ss olje
  • 1 stk gulrot
  • 12 stk sellerirot
  • 2 stk løk
  • 1 stk laurbærblad
  • 1 ts salt
  • 1 ts hel pepper
  • 2 l vann
  • 4 stk sjalottløk
  • 2 dl rødvin
  • 4 stk jordskokk evt. persillerøtter
  • 1 ts salt
  • 12 ts nykvernet pepper
  • 2 ts sitronsaft
  • 1 ss hakket frisk salvie

Slik gjør du

Slik gjør du

  1. Brun oksehalene i en jerngryte, tilsett vann til det dekker halene, ha i salt, pepper, laurbærblad og kok opp. La halene småkoke i gryten med lokk på i ca. 1 time.
  2. Grønnsakene skrelles og vaskes, kuttes grovt og tilsettes i gryten. Ha i mer vann hvis det ikke dekker alle ingrediensene. Kok under lokk til kjøttet er mørt, ca. 1 1/2 time.
  3. Ta oksehalene opp til avkjøling. Halene er lettest å rense når de er lune. Kraften siles og kokes inn til halv mengde, 30-45 minutter uten lokk. Ta av 7 dl kraft til saus og poteter.
  4. Sjalottløken skrelles og finhakkes. Kok den med rødvin uten lokk til marmeladekonsistens. Tilsett de rensede oksehalene og spe på med kraft. Skrell og del jordskokk i små terninger. Ha de i gryta. La det småkoke ca. 15 minutter og rør i gryta jevnlig. Pass på så det ikke koker tørt og brenner seg. Smak til med salt, pepper, litt sitronsaft og hakket salvie.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.